top of page
Writer's pictureשחר מימון

יערות הגשם מוצעים לקנייה בפייסבוק

בימינו כבר אפשר לקנות כל דבר באינטרנט. מאז החלה מגפת הקורונה גדל במיוחד היקף הקניות באינטרנט. אך לא רק מזון ובגדים ניתן לקנות באינטרנט ולאחרונה הBBC חשפו כי בפייסבוק נמכרים גם שטחים אדירים בגודלם מיערות הגשם באמזונס. חיפוש קצר בפייסבוק והקרקע כולל קורדינטות ומסמכים תהיה שלכם.

לפי החשיפה, השטחים שנמכרים הם לרוב מבוראים או מוצתים באופן בלתי חוקי. התעשייה של מכירת הקרקעות, שמתנהלת ללא הפרעה מגלגלת סכומי עתק של כסף. חלקם של השטחים הללו, יש לציין, מיושבים על ידי ילידים אך בעלי הקרקעות מוכרים אותם למרות זאת.

מרביתם של סוחרי הקרקעות הם אנשי עסקים אשר שייכים למעמד הביניים בברזיל. הם טוענים כי הם ממשיכים בעיסוק זה בעיקר משום שאין מי שימנע מהם לעשות זאת. לדבריהם, עקב כך שמדובר בשטחים מבודדים ומרוחקים, נדיר מאוד שהם נדרשים לתת את הדין על עסקיהם.


שטחים מיושבים שמוצעים למכירה. יערות הגשם

פייסבוק, הפלטפורמה בה מתרחשות עסקאות אלו, מתנערת מכל אחריות. בתגובה לתחקיר פייסבוק לא הסירה את המודעות והתנערה מאחריות בנושא בטענה שתנאי השימוש מחייבים את הסוחרים להישמע לחוק המקומי. ההתנערות של פייסבוק מגיעה על רקע אדישות של הממשל בברזיל בראשותו של ז'איר בולסונארו. המדיניות שמוביל הנשיא בולסנרו במהלך כהונתו מראה על מגמה כללית יותר מכך. במסגרת כהונתו הורה הנשיא על קיצוץ של 40 אחוזים בתקציב שמוקצה לסוכנות הממשלתית שאחראית על חקירת אירועי כריתת יערות במדינה. בתחקיר שהצליח להגיע לחלק מהסוחרים, הם הודו כי הם פועלים תוך כדי תיאום מלא עם פולינטיקאים שעוזרים להם להשיג בעלות לא חוקית על הקרקעות אותם הם הם רצים למכור.

התגובה המתחמקת בפייסבוק ממול להתנהלות הממשלתית בנושא גררו ביקרות חריפה כלי הדברים שתוארו בתחקיר. הביקורת מגיעה ברובה ממנהיגים של אוכלוסיות ילידות מאזור האמזנוס ובפרט מאזורים שנמכרו על ידי אותם סוחרים.

מעבר לחשיבות של האמזונוס עבור תושביו והאוכלוסיות הילידות שגרות בו, לאמזונס ישנו תפקיד בין לאומי במערכת האקולוגית של כדור הארץ. שטחים מיוערים כגון האמזונס, ובמיוחד אלו בעזורים הטרופים בעלי חשיבות גדולה ביותר למשבר האקלים עקב היכולת שלהם לקלוט כמויות גדולות ביותר של פחמן דו חמצני. באמזונס ישנו גם את המגוון הביולוגי הגדול ביותר מבין השטחי הישבה בכדור הארץ. בירוא יערות נרחב פוגע קשות ביערות, ביכולת שלהם לקלוט פחמן דו חמצני באוכלוסיית בעלי החיים המגוונת ויחודית.


2 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page