לפי דיווחים, אבו מאזן, יו"ר הרשות הפלסטינית עוסק בביטול הבחירות לפרלמנט הפלסטיני. בחירות אלו היו אמורות להיות הראשונות מאז 2006, כלומר כבר חמש עשר שנים שהממשלה מחזיקה בשלטון באופן לא דמוקרטי שגובל באוטוקרטיה של אבו מאזן.
הבחירות לפרלמנט הפלסטיני אמורות להתקיים ב22 במאי, בחירות אלו היו אמורות להתרחש כחלק מסדרה של בחירות נוספות. נוסף לבחירות אלו, ב 31 ביולי אמורות להתרחש גם בחירות לנשיאות של הרשות הפלסטינית. לפי הסכמים שהושגו עם הנהגת החמאס ברצועת עזה, הבחירות אמורות להתרחש ביחד בשני המקומות ולגשר לאחר יותר מעשר שנים על הנתק שנוצר בין עזה לבין הגדה המערבית.
ככל הנראה, אבו מאזן יודיע על הביטול בעקבות הצהרה שהצהיר אתמול. בהצהרה הודיע שהבחירות לא יערכו ללא זכות בחירה של אזרחי מזרח ירושלים. עקב כך שנראה שמדינת ישראל לא תאפשר קיום בחירות בירושלים המזרחית (שהיא, בניגוד לשאר שטחי יהודה ושומרון, מסופחת למדינת ישראל) , נראה שהבחירות בדרכם להתבטל.
בעשור האחרון לא פעם יצאו הצהרות מהרשות בדבר בחירות כאלו או אחרות, אך אף אחת מהם לא נערכה בסופו של דבר. השנה התרחשה התקדמות יחסית מרשימה לקראת בחירות כאשר הוכרזו תאריכים וגובש פנקס בוחרים.
המצב שעולה מהסקרים הוא תבוסה עבור אבו מאזן, כוחו של החאמס בגדה גדול יותר משהיה ויצוגו בפרלמט רק יגדל בעקבות הבחירות. אם לא רק החמאס שמפחיד את אבו מאזן, גם הפת"ח עצמו רץ בשלוש רשימות נפרדות כך שכוחו של אבו מאזן נמוך במיוחד. זו כנראה הסיבה שמראש הועלתה הדרישה בבחירות לכלול את מזרח ירושלים, אבו מאזן ידע מראש את עמדתה של מדינת ישראל בנושא שאינה מעוניינת בבחירות בירושלים וככול הנראה הכין את זה כדרך מפלט מהבחירות אם אלו לא יהיו לטובתו.
בפעם הקודמת שהתרחשו בחירות ברשות הפלסטינית ב2006, חמאס נבחר כרשימה הגדולה ביותר, ולאחר מכן גם הקים ממשלה. כשנה לאחר הבחירות, חמאס השתלט צבאית על רצועת עזה ובכך פיצל הלכה למעשה את יהודה ושומרון מעזה, עליה הוטל סגר על ידי ישראל ומצרים. מאז, שולט הפת"ח באופן רציף בשטחי A ו B ביהודה ושומרון בעוד שחמאס שולט על רצועת עזה. בחירות אלו הן משנות מציאות מבחינתה של ישראל ובמידה ואכן יתקיימו בחירות והחמאס, שהציב ברשימתו מספר מחבלים מורשעים, יזכה לכוח גדול בפרלמנט הפלסטיני, ישראל תאלץ למצוא את עצמה במצב הבעייתי ביותר מאז השתלטות חמאס על הרצועה.
Comments